Spännande med en spökvandring i Stockholm

En spökvandring i Stockholm är ett annorlunda sätt att lära dig mer om denna stad. Med en spökvandring i Stockholms stad, så kan du få lära dig hur det var förr i tiden. Bland annat är det en guidad tur, med en promenad i Gamla Stan, dels är det som ett skådespel där du får möta karaktärer som finns med i de historier och sägner som berättas av guiden Greven. Bland annat kan du få komma att möta dessa:

  • Bödeln Jürgen Homuth
  • Konungamördaren Jacob Johan Anckarström
  • Vita frun
  • Pestdoktorn

Under denna vandring så får du dels möta spöken från förr, dels höra spökhistorier och även få se uppträdanden och skådespel.

I Stockholm kan du gå en spökvandring

Du som är intresserad av att gå en spökvandring i Stockholm, du kan boka det via Historiska Vingslag. Det går dels att boka in en guidad tur med andra, så väl som det går att boka in en privat vandring. Dessutom går det även att få det som en del av en möhippa eller svensexa.

En annan sak du kan göra i samband med din spökvandring, det är att gå på spökmiddag. Middagen intas i den gamla källaren där teaterkonungen Gustav IIIs mördare Jacob Johan Anckarström sägs ha suttit fängslad innan avrättningen. Efter middagen är det dags att vandra!

Om du vill köpa biljetter, så kan du hitta det hos Ticketmaster så väl som på Historiska Vingslags egen hemsida.

Möt spöken och lyssna på historier från förr

Det är spännande att få gå en spökvandring i Stockholm och det passar både vuxna och barn. Det är en historisk vandring, med inslag av spöken.