E-cigarett är framtidens rökning

Rökningens skadev​erkningar har länge varit kända för de allra flesta. Inte minst är den så kallade passiva rökningen en av de större bovarna när det gäller just rökning av cigaretter. Därför har e-cigarett kommit som något av en smidig lösning för alla rökare men som ändå vill ta hand om både sin egen och sin omgivnings hälsa. En e-cigarett producerar i motsats till en vanlig cigarett inga giftiga ämnen.

Röken eller ångan som lämnar en e-cigarett består av syre och vattenånga och innebär varken någon hälsopåverkan på omgivningen eller skadar färg på väggar och tak. Det är därför som dessa är tillåtna i inomhusmiljöer och flygplan. Inte heller avger de någon lukt som riskerar att störa känsliga personer runt omkring den som röker en e-cigarett. Man kan med andra ord påstå att detta sätt att röka verkligen innebär att man visar hänsyn mot andra människor i sin omgivning.

Med e-cigarett får man det bra utan det dåliga!

En annan mycket spännande och klar fördel med e-cigarett är att man som rökare av e-cigarett har ett mycket större och mer varierat utbud att välja på jämfört med traditionella cigaretter. Som exempel kan nämnas smaker som kanel och äpple, vilket är mycket uppskattat bland rökare som länge bara haft mentol som alternativ till de vanliga cigaretterna.

E-cigarett innehåller en elektriskt driven finmekanik som endast kräver ett litet batteri, och en ampull med smak som skänker samma tillfredsställelse som rökning av klassiska cigaretter. Tröttnar du mot förmodan på ditt val av smak, eller blir nyfiken på att prova något helt nytt, kan ampullen enkelt bytas ut. Detta innebär att du inte behöver köpa en ny e-cigg varje gång du vill ha en ny smak, utan kan variera när du vill och i den utsträckning som du själv önskar. E-cigarett har så många uppenbara fördelar jämfört med traditionella cigaretter att man måste anta att detta är framtidens rökning.​​